Loading Events

« All Events

plesni ciklus Stvaranje i otvaranje; 1/4 Oči i ruke (stvaranje slike)

veljača 18 @ 10:00 - 19:00

STVARANJE I OTVARANJE – ciklus plesa i art terapije

 

„Ogledalo koristiš da vidiš svoje lice. Umjetnost koristiš da vidiš svoju dušu.“ G.B. Shaw

 

Koja vam je prva reakcija ako vas se pozove da zaplešete, primite kist ili glinu u ruke, napišete pjesmu ili zapjevate? „Ne znam naslikati ni čiča Glišu, nemam sluha ni ritma, iz sastavaka sam uvijek dobivao/la jedinice…“ Ili vjerujete da se radi o performansu koji trebate savršeno izvesti pa plešete, pjevate, crtate po nekoj „savršenoj“ ili sigurnoj šabloni?

 

Ovaj ciklus nije primarno namijenjen tome da postanete umjetnici, niti je nužno poligon za vježbanje kreativnosti (iako je to nešto što će se neizostavno dogoditi). Ovo je prilika da naše nesvjesno progovori kroz kanale koje nismo toliko navikli koristiti, da materijalu (tijelu, glasu, papiru…) pristupamo ne znajući zašto radimo točno to što radimo, puštajući da nas pokrene nešto veće od nas i da naučimo čitati jezik vlastitog i tuđeg nesvjesnog. Pri tome je potpuno svejedno je li vam umjetnička ekspresija svakodnevica ili izazov, svaki vaš potez ima dublji smisao. Zašto nekad želimo zaroniti prste i namackati boju po papiru, a nekad bi škarama rezali sitne trokutiće? Zašto me privlači crni papir, a žuti mi je odbojan? Zašto se neki dijelovi mog tijela kreću, a neki ne? Što otvara moj glas, a što ga sputava?

 

Naša baza će uvijek biti ples koji ćemo kombinirati s drugim oblicima kreativne ekspresije. Između radionica ćete dobivati mini zadaće kao pripremu za iduću radionicu.

 

Iskustvo nije potrebno, znatiželja, zrelost i spremnost na istraživanje jesu.

 

18.2. Oči i ruke – stvaranje slike

29.4. Mašta i riječi – stvaranje priče

27.5. Glas i zvuk – stvaranje pjesme

17.6. Umjetnost iscjeljenja

 

Voditeljica: Enesa Mahić – pionirka tjelesne psihoterapije u Hrvatskoj

2003. godine sam organizirala prvu 4-godišnju edukaciju tjelesne psihoterapije u Hrvatskoj (Core Energetics) na kojoj sam i asistirala, a iste godine sam zajedno s Laslom Pinterom i Tomislavom Senečićem osnovala Centar za integrativni razvoj (tada Snowlion Center School) u kojem i danas radim kao učiteljica i supervizorica.

Završila sam dvije edukacije za rad s traumom: Somatic Experiencing po Peteru Levineu, kao i edukaciju Center for Intentional Living.

Ples je moja sigurna točka još od 1998., a 2010. sam nakon dugo godina intenzivnog plesanja po cijelom svijetu, kod Gabrielle Roth završila edukaciju za učitelje metode 5Ritmova. Iako više ne podučavam Ritmove, njihov utjecaj se uvijek osjeća u mom radu. Moj plesni rad se može nazvati terapijskim, meditativnim, ekspresivnim i introspektivnim.

Završila sam i studij psihologije, a moja nova strast je ekspresivna art terapija po metodi dr. Avi Goren-Bara, uzbudljivo i fascinantno upoznavanje jezika nesvjesnog.

Moj je rad kombinacija navedenih metoda, kao i intimnih praksi koje koristim i u svom svakodnevnom životu; nježan je, s puno poštovanja za osobno iskustvo svake osobe, ali dubok, intenzivan i beskompromisan.

 

 

Prijave i informacije:info@corenesa.com

 

Cijena: 300€ za plaćanje cijelog ciklusa unaprijed ili u ratama 4×80€

Radni i kreativni tim – 50% niža cijena.

Prijavom se obvezujete na plaćanje svih radionica ciklusa, bez obzira na moguće izostanke.

Details

Date:
veljača 18
Time:
10:00 - 19:00
Event Category:

Venue

Češki dom, Zagreb
Zagreb, Croatia (Local Name: Hrvatska) + Google Map