Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Dodirne točke, vikend radionica 5Ritmova

veljača 16 @ 10:00 - veljača 18 @ 17:00

Tijelo nas vraća u sadašnji trenutak, može prevesti i izraziti potrebe našega srca i duše. Kad se svjesno krećemo, možemo istraživati i povezivati se sa svime onime što iznutra izlazi na površinu: naše emocije, osjećaji, energija, impulsi…

Nekad smo povezani iznutra, spajamo različite dijelove svoga tijela ili psihe, a nekad se trebamo povezati s nečime izvan nas samih, kao što je sam život ili jednostavno druga osoba.

 

Da bismo se povezali, najprije moramo uspostaviti kontakt.

Dodirna točka nije samo mjesto gdje ti i ja rezoniramo u skladu i prepoznajemo se kao dva člana istog jata. Dodirna točka je svako mjesto gdje se ti i ja međusobno susrećemo, diramo, žuljamo ili sudaramo.

 

Kontakt između dvoje ljudi sličan je spajanju dvije kemijske supstance – ako se dogodi bilo kakva reakcija i ako se povežu, oboje će se transformirati u nešto novo. Kakva fantastična prilika za učenje!

 

Kad se susretnemo na plesnom podiju možemo otpustiti sve riječi i ideje mogu jer smo usredotočeni jednostavno i duboko na svoje laktove ili koljena i dopuštamo im da budu mjesta kontakta. Dopustite im da vide jedni druge, da reagiraju jedni na druge i da razumiju jedni druge. Pri tome vježbamo biti dovoljno prisutni na mjestu kontakta, ostati u svom prostoru i biti otvoreni za povezivanje, a ta nam je sposobnost od velike koristi u plesu života.

 

Silvija:

Svaki put kad stanem pred grupu i pogledam u mapu 5 ritmova, imam osjećaj kao da je prvi put, pomalo je zastrašujuće i uzbudljivo, a ja sam znatiželjna. Volim znati kamo idem s grupom i volim kad me energija grupe odnese na drugačija mjesta. Volim poučavati svojim tijelom i dijeliti svoja životna iskustva, a neki kažu da se smijem kao vještica.

 

Lucija:

Moja strast u podučavanju jest otvaranje vrata kroz koja drugi mogu proći, dijeljenje moje fasciniranosti s njima tako da im može osvijetliti stazu na njihovom putovanju. Dva su poriva u podlozi moga podučavanja: životna fascinacija tijelom i pokretom te duboka čežnja za širenjem onkraj fizičkog, onkraj ega sve do izvora božanskosti. To s jedne strane znači da volim raditi s jednostavnošću pokreta, istražujući fizikalnost plesa, a s druge da je za mene svaki put konačno odredište znojna, sočna molitva.

 

Enesa:

U 5Ritmova, kao i u svakoj drugoj mapi koju koristim, naglasak stavljam na znatiželju i samoodgovornost te ogromnu slobodu koja je njihov plod. Namjera mi je pomoći plesačima da upoznaju sebe barem malo dublje od razine vlastite povijesti, reakcija ili stavova. Moja strast je upoznavanje onih unutarnjih teritorija na koje nismo nikad ni sanjali da ćemo otići i suočavanje s onim s čim se najmanje želimo suočiti.

 

Zdenka:

Svi negdje duboko u sebi čeznemo za istim, a to je biti viđen u svojoj suštini te se iz nje povezati s drugima.  Moja najveća inspiracija u podučavanju je upravo to, da osnaženi i oživljeni tjelesnim pokretom nađemo put kroz sva sjenovita područja vlastite psihe te izađemo na drugu stranu oslobođeni ega. Tu se onda zaista susrećemo.

 

Thierry:

Iz perspektive Gestalt terapeuta kontakt je dobro područje za istraživanje. Osobito, kontakt sa svjesnošću; kako svjesno propitujem ono što moje tijelo zna u pokretu. Puštam da svijet dođe k meni ili da nešto izađe van u svijet. Također i kontakt s načinima na koje premošćujem Ritmove, mijenjajući tempo, osjećajući trenutak, energiju, čežnju za kontaktom ili udaljavanjem, dok ubrzavam, usporavam, unutra, van, gore, dolje… u stvari istražujući ogroman niz potencijala i mogućnosti u svemu što se pojavi.

 

Satnica: petak 19-21:30h, subota 11-17:30h, nedjelja 10-16:30h

Cijene: puna cijena 900 HRK. Snižena cijena za rane prijave do 15.01. je 675 HRK. Prijave sa nepovratnim depozitom od 375 HRK. Cijena za radni tim je 450 HRK.

Lokacija: O.Š.J.J. Strossmayer, Varšavska ulica 18, Zagreb

Informacije i prijave: admin@plesritmova.net, +385 98 1768 274

http://www.plesritmova.net/

Details

Start:
veljača 16 @ 10:00
End:
veljača 18 @ 17:00
Event Category: