Loading Events

« All Events

Ljetni intenziv Slavlje života – Bestidno

lipanj 21 @ 9:30 - lipanj 25 @ 17:00

«Sram ne može preživjeti ako ga dijelimo s drugima. Sram voli tajnovitost. Kad pokopamo svoju priču, sram metastazira.» B. Brown
Nije li apsurdno da postoji toliko srama oko seksualnosti, a svima nam je zajednička, svi je u nekoj mjeri posjedujemo i od nje smo apsolutno svi nastali?
U oslobođenoj seksualnoj energiji je ogroman potencijal za užitak, kreativnost, osobnu moć i duhovnost. Bez obzira što nam društvo govorilo, seksualnost nije ono što činimo (sami ili s drugima), nego ono što jesmo. Za zdrav osjećaj seksualnosti ne trebamo druge, ne trebamo vanjsku stimulaciju, ne trebamo uzore ni pravila.

 

Kad kažemo bestidno, ne mislimo na bestidnost čiji je cilj šokirati, natjecati se i boriti se s normama društva. Ako su stid i ta vrsta bestidnosti kojom želimo izazvati tuđu reakciju jedina dva puta, mi želimo izabrati treći.

Put koji je ulazak u prirodno, vibrantno stanje bez srama, stanje u kojem je moje tijelo prihvaćeno, moji osjećaji su dobrodošli. Put na kojem moje tijelo može reagirati ogromnim uzbuđenjem od glave do pete, a ne samo u genitalnom području; put u kojem je kontakt i dodir esencijalno nevin (čak i kad je direktno seksualan), put u kojem se srce i seksualnost ne odvajaju, čak i ako isprobavamo i mračnije strane seksualnosti ili znamo da smo s nekim s kim ne želimo dugotrajnu vezu. Put cjelovite seksualnosti koji uključuje transparentnost i osvještavanje naših namjera i užitaka u seksualnosti. Put kojim se rijetko ide.

 

Metode koje koristimo su kao i uvijek tjelesno-orijentirana psihoterapija, ples, kreativni rad, rad s tijelom i dahom, meditacije… Ako ste bili na Bestidnom 2018., ovaj rad je nastavak – iako će se neke vježbe ponavljati, bit će dovoljno novosti da se isplati doći i produbiti prošlogodišnja iskustva.

Intenziv se prvenstveno preporuča ljudima koji imaju puno iskustva u radu s nama. Ako vas jako vuče, a niste radili s nama, zbog intenziteta rada najtoplije preporučamo da prije prijave prvo dođete na neku radionicu koju vodimo.
Očekuje vas izazovno, duboko i podržavajuće iskustvo. Ako imate konkretnih pitanja ili nedoumica prije prijave, slobodno nam se javite.

 

Vode: Laszlo Pinter & Enesa Mahić
Prije više od 17 godina započeli smo zajedno ostvarivati svoj san da proširimo praksu tjelesno-orijentirane psihoterapije u Hrvatskoj. Iza nas su sada bezbrojne radionice, seminari, edukacije, individualne terapije i puno polaznika koji su na svojoj koži i u svom srcu osjetili snagu i smislenost ove vrste rada. Oboje smo članovi Europskog udruženja tjelesnih psihoterapeuta.
Ljetni intenziv Slavlje života je plod zajedničkih istraživanja i jedina prilika da nas «ulovite» zajedno u radu (ovo nam je 13. zajednički ljetni intenziv) 🙂

Zajedno smo više od 18 godina i imamo sina tinejdžera.
Za više detalja o nama posjetite www.cir.hr i www.corenesa.com

 

Vrijeme: 21.-25.6.2019. (pet-uto, sveukupno oko 30h rada).

***Kako se radi o intenzivu sa zahtjevnim rasporedom, preporučamo da organizirate barem još koji dan odmora na otoku za opuštanje i lakšu integraciju.***

 

Mjesto: otok Vis, točna lokacija po prijavi

 

Cijena intenziva:
1500kn za prijave do 28.2.
1800kn za prijave do 1.3.-30.4.
2100kn za prijave nakon 1.5.
Prijave su važeće uz uplatu nepovratnog pologa od 500kn koji je uračunat u cijenu.
Intenziv se vodi na hrvatskom i engleskom i/ili mađarskom jeziku.

Details

Start:
lipanj 21 @ 9:30
End:
lipanj 25 @ 17:00
Event Category:

Venue

Vis island, Croatia