Loading Events

« All Events

Odjek jednostavnosti – Korijeni, plesno-meditacijski retreat

rujan 27 @ 10:00 - listopad 1 @ 14:00

„Divlje cvijeće je najljepše jer raste na nekultiviranom tlu, na onim tvrdim, hrapavim mjestima na kojima nitko ne očekuje da će procvjetati. Otporno je na način na koji vrtno cvijeće nikada ne može biti. Isto je i s ljudima, sine – najdivnije duše su one koje prežive tamo gdje druge ne mogu. Ukorijene se zajedno sa sebi sličnima gdje god da jesu i tamo cvjetaju.“ M. Ryckman

Otkud si?
Je li ti odgovor na ovo pitanje jednostavan?
A otkud su oni koji su bili prije tebe – tvoji roditelji, djedovi, prabake..? I kako je to povezano s ovime što si danas? Što znaš o liniji iz koje dolaziš, čije gene nosiš, čije priče postoje i u tebi, čiji su jezik i izrazi oblikovali tvoje najranije uspomene?
Mnogi od nas se osjećaju odsječeni od svog obiteljskog stabla, nepovezani s vlastitim korijenima, nekad smo čak i ponosni na to da ne pripadamo obitelji koja se toliko razlikuje od nas. Što ako naslijeđe koje nosim nije teret, nego blago koje čeka da ga otkrijem? Tko sam ako mi je srce ukorijenjeno u ovom tijelu i u povijesti moje obitelji, stopala uzemljena u sadašnjosti, a lice okrenuto budućnosti?

Tokom ovih pet dana ćemo nježno i strpljivo rasplitati zapetljane korijene vlastitog pripadanja, istraživati sjećanja koja postoje u našem tijelu, unutarnje pejzaže i dobivene darove i blagoslove.

Očekuje nas mnogo plesa, meditacije, vježbi tjelesne psihoterapije, kreativnosti i magije koja se uvijek stvori kad dozvolimo vlastitoj ljudskosti da bude viđena.

O retreatu:
Retreat Odjek jednostavnosti postoji od 2012.g. i zamišljen je kao utočište meditativne jednostavnosti kroz paradoks istovremenog prihvaćanja i mijenjanja sebe.
Svaki dan smo u dvorani 10-14h, a ostatak dana je slobodan da ga ispunite ili ne ispunite kako god vam paše. Vis nam nudi dovoljno prostora i za gušt u samoći i gušt u druženju. I ove godine ćemo jednu večer ponuditi kakao ceremoniju koja nije obavezna.
Nije potrebno prethodno iskustvo da biste sudjelovali na retreatu (iako ga toplo preporučam), ali znatiželja prema pokretu, sebi i drugima je obavezna. Ako imate bilo kakvih posebnih potreba (tjelesnih, mentalnih ili osjećajnih) koje bi mogle utjecati na vaše sudjelovanje u retreatu, molim vas, obavijestite me prilikom prijave.
Retreat je vođen na engleskom i hrvatskom.

O voditeljici: Enesa Mahić, corenesa.com
2003. godine sam organizirala prvu 4-godišnju edukaciju tjelesne psihoterapije u Hrvatskoj (Core Energetics) na kojoj sam i asistirala, a iste godine sam zajedno s još dvojicom kolega osnovala Centar za integrativni razvoj (tada Snowlion Center School) u kojem danas radim kao učiteljica i supervizorica. Završila sam dvije edukacije za rad s traumom: Somatic Experiencing po Peteru Levineu, kao i edukaciju Center for Intentional Living.
Ples je moj materinji jezik i sigurna točka još od 1998., a 2010. sam nakon dugo godina intenzivnog plesanja po cijelom svijetu, kod Gabrielle Roth završila edukaciju za učitelje metode 5Ritmova. Iako zadnjih nekoliko godina ne podučavam Ritmove, njihov trag se uvijek osjeća u mom radu. Plesni rad koji nudim se može nazvati terapijskim, meditativnim, ekspresivnim i introspektivnim.
Završila sam i studij psihologije, a moja nova strast je ekspresivna art terapija po metodi dr. Avi Goren-Bara, uzbudljivo putovanje kroz iskonski jezik simbola.
Rad koji nudim je kombinacija navedenih metoda, kao i intimnih praksi koje koristim i u svom svakodnevnom životu; nježan je, s puno poštovanja za osobno iskustvo svake osobe, ali dubok, intenzivan i beskompromisan.
O mom radu bolje od mene mogu govoriti oni koji su ga iskusili u zadnjih 20-ak godina. Povratne informacije koji dobivam su raznolike: nekima se sviđa strukturiranost rada, nekima prepuštenost onome što se događa u trenutku; neki u vođenju vole moju nježnost i mekoću, neki moju oštrinu i direktnost; neki su zahvalni na mogućnosti da se povežu s tijelom, drugi na iskustvima proširenosti i izmijenjenih stanja svijesti; jedni dolaze zbog igre i humora, drugi zbog ozbiljnosti i dubine… Moj rad je (meni) teško definirati jer u osnovi i nije rad, nije fiksna metoda. Radi se primarno o prisutnosti i susretu s drugim ljudskim bićima koja već u sebi imaju sve što im treba da budu dobro.

Cijena:

200€ za prijave do 30.4.2023.
250€ za prijave 1.5.-31.7.2023.
300€ za prijave od 1.8.2023.
Postoje 3 mjesta u radnom timu za 50% nižu cijenu.
Prijava je važeća nakon uplate nepovratne akontacije od 40€ koja je uračunata u cijenu retreata. Akontacija se ne može prebaciti na druge radionice i vraća se samo u slučaju mog otkazivanja retreata ili ako zbog objektivnih razloga ne možete ući u Hrvatsku (za plesače izvan Hrvatske).

Informacije i prijave: info@corenesa.com

Details

Start:
rujan 27 @ 10:00
End:
listopad 1 @ 14:00
Event Category:

Venue

Vis island, Croatia