Loading Events

« All Events

Prisutnost – sad i ovdje, plesni sat

listopad 22 @ 19:00 - 21:00

«Zauvijek se sastoji od neprekidnih sada.» E. Dickinson
Velike istine su uvijek jednostavne. Jedna od njih je da je jedini trenutak koji imamo ovaj sadašnji i da bi većina naših neuroza nestala kad bismo cijelo vrijeme mogli biti sad i ovdje.
Predlažem mali eksperiment dok čitate ovaj tekst. Dajte si vremena da osjetite svoje srce i sve osjećaje koje ono nosi, ne pokušavajući ništa popraviti ili promijeniti. Čega se zapravo tiču te emocije? Jesu li povezane s nečim što se desilo u bliskoj ili dalekoj prošlosti ili možda s nečim što se tek treba dogoditi? Ili su baš sve emocije koje osjećate u srcu povezane s ovim što sada radite, sa čitanjem ovog teksta?
Zatim promotrite svoje misli, sa znatiželjom i bez cenzure, vidite čime je zaposlen vaš um. Opet – je li to nešto iz prošlosti ili iz budućnosti? Um je rijetko kad prisutan u sadašnjem trenutku jer ga ovdje ništa ne zaokuplja.
Ako naša srca i umovi oplakuju izgubljene prilike, čeznu za lijepim trenucima, okrivljavaju, planiraju, osuđuju… jedini način da ih se dovede u sad i ovdje je kroz tijelo – jedini dio nas koji nema drugog izbora nego biti u sadašnjem trenutku.
Kroz nježnu i duboku kombinaciju plesa i tjelesno orijentirane psihoterapije, istraživat ćemo kako naći korijene i mir u vječno promjenjivom sadašnjem trenutku i kako nam naše tijelo i dah mogu pomoći da budemo prisutni sa sobom i s drugima.
Jedino što trebate za ovu praksu su tijelo, znatiželja i spremnost na pokret. Nije potrebno prethodno znanje ili iskustvo.
Cijena: 100 kn
Informacije i prijave: info@corenesa.com

Details

Date:
listopad 22
Time:
19:00 - 21:00
Event Category:

Venue

Češki dom, Zagreb
Zagreb, Croatia (Local Name: Hrvatska) + Google Map