Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Re-membering, plesni sat

ožujak 2 @ 10:00 - 12:30

“Postoji neka slatka nevinost u tome da smo ljudska bića, u tome da ne moramo biti samo sretni ili samo tužni. U prirodi nam je da možemo biti i slomljeni i cjeloviti, sve to u isto vrijeme.”
C. JoyBell C.

 

Riječ re-membering ne znači samo prisjećati se, nego i vraćati sve raspršene i pogubljene dijelove natrag k sebi – postajati opet cjelovit, dio po dio tijela. Ne radi se o mahnitom usavršavanju, o vojničkom popravljanju situacije… nego o stavljanju meke i čvrste zakrpe preko onoga što se u nama razderalo, o tome da, kao u japanskoj tradiciji, razbijenu zdjelu našeg tijela i srca zalijepimo i zlatom naglasimo pukotinu jer je zbog nje zdjela sada još vrednija i dragocjenija.

 

Slušajući tijelo u plesu često naiđemo na davno zaboravljene priče koje čekaju ili da ih izrazimo i prihvatimo ili otplešemo i otpustimo. Mi biramo koji dijelovi ostaju i kako živimo s njima. Prisjetit ćemo se kako slušati tijelo i kako ga podsjetiti na baš onaj ples koji mu treba. Jednostavan i iskren, dubok i uprisutnjujući.

 

Za radionicu vam nije potrebno prethodno iskustvo ni kondicija, samo znatiželja i spremnost na pokret. Ako imate bilo kakvih ograničenja ili problema za koje bih trebala znati, molim vas da me obavijestite kod prijave.
Cijena: 150kn, 120kn studenti i trenutni studenti CIR-a

Mjesto: točna adresa po prijavi

Informacije i prijave: integralcentar@gmail.com (Asja Kuzmanić)

Details

Date:
ožujak 2
Time:
10:00 - 12:30
Event Category:

Venue

Split
Split
Split, Croatia (Local Name: Hrvatska)
+ Google Map