Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Tečaj analize snova

veljača 6 @ 17:30 - 20:30

“Snovi su nepristran, spontani proizvod nesvjesne psihe, izvan kontrole naše volje. Oni su čista priroda: pokazuju nam nebrušenu, prirodnu istinu i stoga su pogodniji od bilo čega drugoga da nam vrate one stavove koji su u skladu s našom temeljnom ljudskom prirodom, onda kada naša svijest odluta predaleko od svojih temelja i zađe u slijepu ulicu.” C.G. Jung

 

Otprilike trećinu života provodimo spavajući, a snovi su prisutni gotovo svaku večer, čak i ako ih se ne ujutro ne sjećamo. Isto tako, često postoje snovi koje pamtimo godinama, snovi čija priča ostaje s nama kroz život. Usprkos sveopćoj prisutnosti snova, još uvijek nije jasno zašto sanjamo i koja je stvarna funkcija snova.

 

Ulazak u svijet snova je ulazak u vlastito nesvjesno, dio nas koji iz dubine upravlja našim emocijama i ponašanjima, bez razumijevanja i kontrole našeg svjesnog, vanjskog ja. U psihološkom smislu, vrijednost snova je upravo u tome – pruža nam uvid u ono što se događa iza kulisa naše svijesti, uvid u vlastite nesvjesne motivacije i reakcije, uvid u to tko smo stvarno.

 

Zakoračiti u svijet tumačenja snova znači iskoračiti iz primarno racionalnog gledanja na stvari, što može biti zahtjevno u ovom materijalistički orijentiranom svijetu, u kojem intuicija, duh, snovi… nemaju vrijednost, nisu materijalno iskoristivi. Snovi nisu egzaktna znanost. Točnost onoga što tumačimo nije provjerljiva nikakvim alatima, osim jasnim osjećajem sanjača/sanjačice čiji je san analiziran i tumačen. Istovremeno, za one koji se ozbiljnije bave snovima, snovi postaju nezamjenjiv resurs i vodstvo, neka vrsta kontinuiranog iskrenog feedbacka.

 

Na ovom tečaju ćemo učiti različite pristupe analizi snova, s naglaskom na jungijanskom pristupu. Usvajat ćemo korake analize snova, prakticirajući na konkretnim snovima polaznika/ca grupe. Ohrabrit ćemo se na dublje istraživanje simbola i našeg osobnog odnosa s njima. Navikavat ćemo um na zauzimanje novih gledišta.

 

Na kraju 4-mjesečnog tečaja ćete imati dovoljno iskustva i alata da možete pristupiti tumačenju snova s više samopouzdanja – iako se ovo znanje svakako treba dalje razvijati i produbljivati kroz višegodišnju praksu.

 

Za koga je ovaj tečaj:

  • za psihoterapeute (i studente različitih psihoterapijskih smjerova) koji žele steći alate za rad sa snovima svojih klijenata, dobiti uvid u klijentovo nesvjesno, pratiti klijentov napredak kroz serije snova…
  • za ljude koji se žele više povezati s intuicijom, svijetom simbola i nelinearnim razmišljanjem
  • za sve punoljetne psihički zdrave ljude zainteresirane za tumačenje snova, bez obzira na prethodno iskustvo

 

Vrijeme: utorkom 17:30-20:30h

6.2., 20.2., 27.2., 5.3., 12.3., 9.4., 16.4., 23.4., 30.4., 7.5., 14.5., 21.5., 4.6., 11.6., 18.6.2024.

 

Mjesto: Zagreb, točna adresa po prijavi

 

Cijena: 50EUR po dolasku, odnosno 550EUR ako platite cijeli tečaj unaprijed.

 

Informacije i prijave: info@corenesa.com

Prijavom se obvezujete na cijeli tečaj, što uključuje i plaćanje onih radionica koje ćete možda propustiti. Molim vas da se ne prijavljujete ako niste suglasni s tim pravilom.

 

Grupa je ograničena na 12 polaznika/ca.

 

Više informacija o samom programu tečaja će biti dostupno u prosincu 2023.

Details

Date:
veljača 6
Time:
17:30 - 20:30
Event Category: