Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Zimski san, plesna radionica

siječanj 20 @ 11:30 - siječanj 21 @ 17:00

Ako su nas zadnje 3-4 godine nešto iskustveno naučile, to je da i najsigurniji planovi mogu biti osujećeni, da smo sićušni u odnosu na kolektivno i da je život po svojoj prirodi oduvijek bio potpuno nepredvidiv.

 

Za što se držimo u  svijetu koji se trusi? Što nam je istinska potreba, a što smo slijepo povjerovali drugima da bismo trebali imati / znati / biti? I jesmo li spremni dati se punim srcem u ono što nam je važno, preuzeti rizike i zasukati rukave, znajući da nema garancije za uspjeh? Jesmo li spremni osjetiti da ima dovoljno svega i za nas, naučiti primijetiti obilje i primiti ga bez napora?

 

Zamisli život koji je potpuno u skladu s tvojim unutarnjim vrijednostima, sa svim njegovim detaljima. Zatim pogledaj svoj život sada – koja je razlika između te dvije stvarnosti? I koji su unutarnji koraci potrebni da dođeš tamo?

 

Ako kažem da je Zimski san radionica postavljanja namjere za godinu koja je pred nama i osvještavanje prepreka koje postoje na putu do cilja, ne dajem vam potpunu sliku (iako je svaka riječ istinita). Ako kažem da je riječ o plesnoj radionici s izradom plakata namjere, opet govorim istinu, ali je iz tih riječi nemoguće namirisati čaroliju koja se stvara na toj radionici.

 

Što je zapravo Zimski san?

Istraživanje kroz ples i vježbe, brisanje zamagljenih prozora srca, pospremanje nereda u glavi, ogoljavanje duše i prisjećanje na ono što STVARNO želim.

Iskreni pogled u ogledalo, bez okrivljavanja i izvlačenja.

Otvaranje prema životu koji je još bolji i slađi, još dublji i hranjiviji od ovog kojeg trenutno živim.

Svijest da sam samo točkica u velikoj slici svijeta, ali da tu točkicu mogu obojati svojim bojama i učiniti sebi udobnijim mjestom.

Povezivanje s ljudima uz koje je moj san ostvariv.

Napuštanje slatko-gorke uloge žrtve koja ponavlja «ne može se» i osvještavanje kreatora koji postoji u svakom od nas i čiji je stav «kako bi se to moglo?».

Prakticiranje jasne namjere i volje, a opet s prepuštanjem i povjerenjem u sinkronicitete i dobrohotnost života.

 

Ovo nije najbolja radionica za prvi kontakt s plesom pa se preporuča da polaznici već imaju nekog plesnog iskustva te da se osjećaju ugodno s idejom neverbalnog izražavanje kroz tijelo.

 

Vrijeme: subota 11-18h, nedjelja 10-17h

 

Cijena: 140EUR, radni i kreativni tim imaju 50% popusta na cijenu.

 

Informacije i prijave: info@corenesa.com

Prijava je moguća uz uplatu nepovratnog pologa od 40EUR koji je uračunat u cijenu.

Details

Start:
siječanj 20 @ 11:30
End:
siječanj 21 @ 17:00
Event Category:

Venue

Češki dom, Zagreb
Zagreb, Croatia (Local Name: Hrvatska) + Google Map